Benjamin Zachariah

Thursday, 12 April 2018, 7pm

All Culture is Appropriation

by Benjamin Zachariah

Armed with nothing more to prove his victimhood status than his academic experience as a student of transnational revolutionary networks, internationalism, and the global movements of ideas, Benjamin Zachariah will attempt to develop, with students, an audience, and colleagues, a platform to explore questions of cultural appropriation at the intersection of capitalism, art production, political activism, self-reflexivity and resistance.

1st Event of the series: 'All Culture is Appropriation' by Benjamin Zachariah

Dr. Benjamin Zachariah studied history at the Presidency College, Colcatta, India and at the Trinity College, Cambridge. Benjamin Zachariah is a research fellow at the University of Trier. His focusof research is on transnational revolutionary movements, global movements of ideas, the global communist movement and on fascism.

The event will be in English.

Donnerstag, 12. April 2018, 19:00 Uhr

All Culture is Appropriation

von Benjamin Zachariah

Mit nichts weiter bewaffnet um seinen Opferstatus zu beweisen, als seiner akademischen Erfahrung im Studium transnationaler, revolutionärer Netzwerke, dem Internationalismus und den globalen Bewegungen von Ideen, wird Benjamin Zachariah gemeinsam mit Studierenden, dem Publikum und Kollegen eine Plattform zur Befragung der ‘Cultural Appropriation' entwickeln, an der Schnittstelle von Kapitalismus, Kunstproduktion, Politischem Aktivismus, Selbstreflexion und Widerstand.

Dies ist die erste Veranstaltung der Reihe 'All Culture is Appropriation' von Benjamin Zachariah.

Dr. Benjamin Zachariah studierte Geschichte am Presidency College, Kalkutta, Indien und am Trinity College, Cambridge. Benjamin Zachariah ist Research Fellow der Universität Trier. Er forscht zu transnationalen revolutionären Bewegungen, zu globalen Ideenbewegungen, zur globalen kommunistischen Bewegung und zu Faschismus.

Die Veranstaltung findet in englischer Sprache statt.